פרק 4. אינסולין ולפטין - חשיבותם בהבנת תהליך ההשמנה


פרק 4.

אינסולין

 אינסולין קשור לסוכרת ולרמות הסוכר.

באופן הרגיל גופנו זקוק לסוכר בדם לצורך אנרגיה ברמה התאית.  עם זאת, סוכר בדם לא יכול להיכנס ישירות לרוב התאים.  אחרי שאוכלים ורמת הסוכר בדם עולה, ההיפותלמוס מסמן ללבלב לשחרר אינסולין לזרם הדם שלך.  האינסולין נקשר לתאים ואומר להם לפתוח ולספוג את רמת הסוכר בדם, וזו הסיבה שהוא מכונה לעתים קרובות הורמון "המפתח". 

האינסולין יכול לומר לגופך להשתמש בסוכר לאנרגיה עכשיו, או לאגור אותו לשימוש עתידי;  זה עוזר לשמור על רמות סוכר בדם מלהיות גבוהות מדי (היפרגליקמיה) או נמוכות מדי (היפוגליקמיה). 

בפרק 2 כבר אמרנו שברגע שהגוף מקבל כמות גדולה סוכר הוא נכנס למצב של 'רכבת הרים של אינסולין'". 

וזהו התהליך :

  1. המון סוכר 
  2. מקפיץ רמות סוכר בגוף
  3. גורם לגוף לשחרר כמות אינסולין
  4. מגדיל את כמות קולטני הסוכרים בתאי השריר והשומן
  5. כמות גדולה של אינסולין משבשת  את רמת הסוכר
  6. רמת הסוכר קורסת
  7. מאותתת לגוף שהוא זקוק לעוד סוכר..

והתהליך חוזר על עצמו...

זוהי רכבת ההרים של האינסולין

למי שרוצה לקרוא יותר על חשיבותו של האינסולין לבריאותנו, מצאתי ברשת מאמר המסביר נפלא כמה סכנות גלומות בצריכת סוכר ומה קורה עם אותו אינסולין.


הורמון הלפטין

במוחנו מעל גזע המוח, קיים אזור השולט בעזרת הפרשת הורמונים במצבי רעב, במצבי חום הגוף, בדחף המיני, עייפות ושינה.

הלפטין - שומר המשקל שליאחד ההורמונים הוא לפטין.

רק במאה העשרים התגלה הורמון הלפטין ותגלית זו הובילה להבנה כיצד מאגרי השומן שלנו מתקשרים עם המוח. לפטין מופרש מתאי שומן, מגיע מהדם למוח ומווסת את צריכת המזון ואת חילוף החומרים בגוף. לגילוי ולחקר הלפטין תרומה מכרעת להבנה של בקרת מאזן האנרגיה בגוף, של תופעת ההשמנה ושל תהליכים פיזיולוגיים נוספים.

לפטין מיוצר בתאי שומן והתהליך הוא כזה:

  1. אוכלים
  2. חלק לא "נשרף" ועובר לתאי השומן
  3. תאי השומן מתמלאים ומפרישים יותר לפטין.

כאן בעצם היה צריך להיות שדר מהמוח: אתם מלאים ושבעים.

אבל זה לא מה שממש קורה.

מה שמביא אותנו להבנת יחסי הגומלין בין הלפטין והאינסולין.

מצב של השמנת-יתר המתאפיין ברמות לפטין גבוהות, גורם גם לעלייה ברמת אינסולין בדם ולתנגודת להורמון זה. קיימת הדדיות ביחסי הגומלין בין לפטין ואינסולין, באופן שלפטין משפיע ישירות על יצירת אינסולין בלבלב לאחר העמסת גלוקוזה:

במחקר שרצו לבדוק זאת גילו שהסיבה להשמנת היתר היא

ה א י נ ס ו ל י ן !!!!

הוא חוסם את הלפטין במוח והלפטין לא מתפקד. הלפטין לא מודיע לגוף על שובע !

חוסר בלפטין מגביר את התשוקה לצריכת מזון

אז מה שנשאר לנו הוא לשקם את אותו לפטין יקר וזאת על ידי תזונה נכונה ובריאה שגם תגרום לנו לירידה במשקל.

תכנית קוו-לייט , Bright Line Eating - תגרום לאיזון, להחלמה, לשבירת המעגל של התשוקה למתוקים וכמובן לירידה במשקל.




 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פרק 1. מבוא : החופש בתוך גבולות - מהו?

פרק 2. כח הרצון

פרק 8. התוכנית הרשמית לירידה במשקל בחלוקה לטבלאות